یکی از بزرگترین و پر دردسر ترین مشکلاتی که میتواند برای یک سایت وردپرسی اتفاق بیفتد ارور دیتابیس است ، گاها این ارور میتواند مربوط به هاست شما باشد اما خوب همانطور که گفتم گاها ، در مواقع زیادی هم این ارور از سمت سیستم وردپرسی شما خواهد بود که تمام موارد را در ادامه بررسی خواهیم کرد. در این مقاله از آریاسرور با ما باشید تا به حل ارور دیتابیس وردپرس بپردازیم.
حالا فکر کنید که اول صبح است و چشمانتان را باز کردید و مستقیم با یک فنجان قهوه به سراغ لب تاپ می روید و اولین چیزی که خواهید دید error establishing a database connection است و این میتواند حال شما را خراب کند و به قولی این بده!!!
تقریبا خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس برای یک بار هم که شده برای تمام کسانی که از سیستم مدیریت وردپرس استفاده میکنند پیش آمده و یا خواهد آمد، این خطا به دلایل گوناگونی در سایت رخ میدهد که به دلیل عدم برقراری ارتباط میان پایگاه داده و فایلهای وردپرس پردازشی صورت نگرفته و بنابراین چیزی جز یک پیغام خطا تحت عنوان error establishing a database connection به شما نمایش داده نخواهد شد. برای رفع این خطا راههای گوناگونی از بررسی فایلهای وردپرس و تست اطلاعات اتصال به وردپرس گرفته تا تعمیر دیتابیس وجود داره که به ترتیب باید هر یک از اونها را انجام بدین تا بتونید نسبت به رفع خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس اقدام کنید.
آموزش رفع خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس
همونطور که گفتم وقتی خطایی در ارتباط با دیتابیس وردپرس در سایت شما پیش میاد و پیغام خطای اونو مشاهده میکنید دلیل اون اینه که فایلهای وردپرس شما که با زبان PHP نوشته شدند قادر به ایجاد ارتباط با پایگاه داده سایت شما نیستند تا بتونن اطلاعات رو به شما نمایش دهند، دلایل گوناگونی میتونه برای ایجاد این خطا وجود داشته باشه که موارد زیر نمونههایی از اون هستند:
- وجود مشکل در سرور
- حذف کلی دیتابیس سایت
- تغییر سطح دسترسی به فایلهای وردپرس
- ایجاد خطا هنگام تغییر پیشوند جداول وردپرس
- بروز خطا هنگام انتقال وردپرس به دامنه و یا هاست جدید
- تغییر در اطلاعات دیتابیس و اشتباه بودن اطلاعات در فایل wp-config.php
- و…
اولین کاری که باید انجام دهید این است که چک کنید که اطلاعات دیتابیس که در فایل wp-config.php وجود داره به درستی وارد شده باشند، برای این منظور وارد هاست خودتون شده و سپس به قسمت File Manager هاست مراجعه کنید، بعد از این مرحله به مسیری که وردپرس را نصب کردهاید مراجعه کنید(معمولا public_html که روت اصلی سایت میباشد) سپس در اینجا فایلی با نام wp-config.php را خواهید دید، اگر از هاست سیپنل استفاده میکنید روی اون راست کلیک کرده و گزینه Edit را برای ویرایش انتخاب کنید و اگر از هاست دایرکت ادمین استفاده میکنید روی دکمه Edit که در مقابل نام فایل قرار داره کلیک کنید تا صفحه ویرایش و بررسی فایل کانفیگ وردپرس برای شما باز شود. در این فایل اطلاعات دیتابیس قرار میگیرند که وظیفه این فایل ایجاد ارتباط با پایگاه داده MySql هستش، پس درون فایل بخش مربوط به دیتابیس را پیدا کنید.
- database_name_here: در این قسمت باید نام دیتابیس وارد شده باشد که هنگام ساخت دیتابیس در زمان نصب وردپرس ایجاد کردید.
- username_here: در این قسمت باید نام کاربری دیتابیس را وارد کرده باشید که هنگام ساخت پایگاه داده وردپرس در زمان نصب وردپرس تعیین کردید.
- password_here: در این قسمت هم باید رمز پایگاه داده وردپرس که هنگام نصب وردپرس برای دیتابیس خودتون تعیین کردید را وارد کنید.
بعد از این مرحله وارد صفحه زیر خواهید شد که در اون میتونید اطلاعات دیتابیس همچون نام دیتابیس، نام کاربری دیتابیس و یوزر انتخاب شده برای دیتابیس را هم چک کنید و ببینید که آیا کاربر انتخابی برای دیتابیس به درستی وارد شده است یا نه، که در صورت اشتباه بودن میتونید تا اونها را اصلاح کنید.
بررسی پیشوند جداول وردپرس
گاهی اوقات پیش میاد که اطلاعات وارد شده در فایل wp-config.php درست باشند اما پیشوند جداول در اون به اشتباه وارد شده باشد که این مورد هنگام تغییر پیشوند جداول وردپرس معمولا رخ خواهد داد. معمولا پیشوند این جداول WP هستند مگر اینکه خود شما در هنگام نصب تغییر داده باشید که در آن صورت حتما با آن آشنا هستید.
اصلاح آدرس سایت در صورت انتقال و یا تغییر دامنه
اگر آدرس سایت را تغییر داده اید از طریق phpmyadmin به بخش wp-option بروید و آدرس اصلی سایت را در این قسمت تغییر دهید.
بررسی و اصلاح سطح دسترسی فایلهای وردپرس
گاهی اوقات مشکل به دلیل تغییر سطح دسترسی به فایلهای وردپرس رخ میده، به عبارت دیگه فایلهای PHP وردپرس که کدهای برنامهنویسی در اون قرار دارند به دلیل تنظیم نبودن سطح دسترسی مجاز ارتباط اونها با دیتابیس برقرار نشده و به همین دلیل با چنین خطایی مواجه خواهید شد. برای اینکه بررسی کنید سطح دسترسی برای فایلها و پوشههای وردپرس به درستی انتخاب شدهاند باید فایلهای و پوشههای وردپرس در بخش File Manager هاست که در مسیر public_html قرار دارند دارای سطح دسترسی زیر باشند.
- سطح دسترسی برای فایلهای وردپرس معادل 644 باشد.
- سطح دسترسی برای پوشههای وردپرس معادل 755 باشد.
تعمیر پایگاه داده وردپرس
بعد از اینکه تمامی مراحل بالا را طی کردید و همچنان مشکل شما پا برجا بود احتمالا دیتابیس شما نیاز به کمی تعمیرات داره تا بهینه سازی بر روی اون صورت بگیره، بنابراین برای تعمیر و آماده سازی دیتابیس وردپرس ابتدا فایل wp-config.php را باز کرده و قطعه کد زیر را در مکان مناسبی از اون قرار بدین.
define( 'WP_ALLOW_REPAIR', true );
سپس تغییرات را با ذخیره کردن فایل اعمال کرده و سپس آدرس سایتتون را مشابه نمونه زیر وارد کنید. دقت کنید که به جای site.com از نام دامنه خودتون استفاده کنید.
http://your-site.com/wp-admin/maint/repair.php
بعد از اینکه وارد آدرس فوق بشید و اون را باز کنید و صفحه تعمیر برای شما باز خواهد شد و میتوانید در اینجا اقدام به بازسازی دیتابیس نمایید.
حال به بخش اصلی خواهیم رسید پشتیبانی هاست
اگر از آریاسرور سرویس تهیه کرده اید حتما پیشنهاد میکنم که پشتیبانی هاست های ما رافراموش نکنید و مطمئن باشید که در کوتاه ترین زمان به مشکلات شما عزیزان رسیدگی میکنیم.